Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Amerikkalainen bataattikiusaus

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tämä uunikiusaus saa pirteän värin bataatista ja porkkanoista. Pehmeästä cheddarsulatejuustosta sekoitettu kastike mehevöittää kasviskiusauksen ja antaa sille täyteläisen maun.

Ainekset

600 g
bataatti
3 kpl
porkkanaa
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 tl
suolaa
225 g
(1 pkt) kaurajauhista (Elovena Muru)
250 g
(1 prk) cheddarsulatejuustoa (Koskenlaskija Ruoka & Dippi)
4 dl
maitoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori bataatti ja porkkanat. Leikkaa kasvikset veitsellä mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Voit halutessasi tehdä lastumaisia suikaleita kuorimaveitsellä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

3 kpl
porkkanaa
600 g
bataatti
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
2

Sekoita uunivuoassa (2 l) kasvikset, sipulit, suola ja kaurajauhis. Sekoita cheddarjuusto ja maito. Kaada seos vuokaan.

225 g
(1 pkt) kaurajauhista (Elovena Muru)
250 g
(1 prk) cheddarsulatejuustoa (Koskenlaskija Ruoka & Dippi)
4 dl
maitoa
3

Kypsennä uunin keskitasolla 1 tunti. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.5.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

442

1849

23,3 g

13,8 g

32,3 g

12,8 g

5,5 g

21,8 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

225 g (1 pkt) kaurajauhista (Elovena Muru).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli