Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bolognese tuoreista tomaateista

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Valmista tuttu spagetti bolognese uudella tapaa uunissa paahdetuista tomaatista ja paprikasta. Helppo jauhelihakastike valmistuu tuoreista kasviksista puolessa tunnissa.

Ainekset

2 kpl
suippopaprikaa
750 g
(3 rs) kirsikkatomaatteja
1 rkl
rypsiöljyä
350 g
pastaa
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 kpl
ruukku basilikaa
100 g
(2 dl) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Paloittele paprikat. Laita paprikat ja tomaatit leivinpaperille pellille. Valuta päälle öljyä. Paista uunissa 20 minuuttia.

2 kpl
suippopaprikaa
1 rkl
rypsiöljyä
750 g
(3 rs) kirsikkatomaatteja
2

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Ruskista jauheliha pannulla.

350 g
pastaa
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
3

Siirrä puolet paistetuista tomaateista lautaselle odottamaan. Laita loput tomaatit ja paprikat kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella karkeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
4

Yhdistä pasta, jauheliha ja tomaatti-paprikasose. Kuumenna. Viimeistele paistetuilla kirsikkatomaateilla, basilikalla ja juustoraasteella.

100 g
(2 dl) juustoraastetta
1 kpl
ruukku basilikaa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.7.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

734

3072

34,8 g

14,8 g

66,8 g

9,0 g

6,8 g

35,0 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli