Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillattu lohileipä

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Grillatulla lohella täytetyt leivät ovat kesäistä pikaruokaa parhaimmillaan.

Ainekset

300 g
Lohifileetä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
1/2 kpl
Pehmeälehtistä keräsalaattia tai jäävuorisalaattia
4 - 8 kpl
Viipaletta vaaleaa leipää
4 kpl
Cheddarjuustoviipaletta
1 dl
Makeaa chilikastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna grilli. Leikkaa lohifileestä noin 1 ½ cm paksuisia viipaleita. Suolaa ja pippuroi viipaleet molemmin puolin. Anna maustua hetki.

Huuhtele salaatti ja revi paloiksi. Leikkaa leipäviipaleet halutessasi kahteen osaan. Paahda viipaleita hetki grillissä. Käännä leipä, laita juustoviipale paahtuneelle pinnalle ja nosta leipä grillin miedolle lämmölle tai grillin ylätasolle, kunnes juusto on sopivasti sulanut.

Nosta lohipalat kuuman grillin parilapuolelle ja grillaa molemmin puolin ½–1 minuuttia. Nosta palat leveällä lastalla lautaselle, peitä kevyesti leivinpaperilla ja anna vetäytyä hetki. Älä kypsennä kalaa liikaa, sillä täysin kypsänä se hajoaa herkästi.

Kokoa leivät. Nosta sulaneen juuston päälle salaattia ja lohta. Mausta makealla chilikastikkeella. Käännä lopuksi päälle toinen leipäviipale juustopuoli alaspäin. Kiinnitä leivät halutessasi tikuilla.

Vinkki: Jos pidät mediumkypsästä lohesta, paista kalaviipaleet erittäin kuumassa grillissä nopeasti molemmin puolin ja kokoa leivät välittömästi.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.6.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

294

1229

12,0 g

2,8 g

27,0 g

7,3 g

2,0 g

18,5 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,

Cheddarjuustoviipaletta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli