Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lämpimän mausteinen bataattivuoka

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Bataattivuoka on koko perheen uusi lempiruoka. Makeasta bataattimuusista valmistettava vuokaruoka maistuu sekä liha- että kasvisversiona.

Ainekset

Bataattimuusi

600 g
(1 kpl) bataatti
200 g
(2 kpl) perunaa
1 rkl
margariinia
1 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna

Täyte

1 kpl
Sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 1/2 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
(400 g) jauhelihaa TAI 2 pkt (à 250 g) maitoproteiinista valmistettua Mifu jauhista TAI 2 ps (à 225 g) Elovena Muru -kaurajauhista
1 1/2 tl
juustokuminaa
1 tl
jauhettua korianteria
1/4 tl
kanelia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
oreganoa
1 tl
suolaa
3 rkl
tomaattisosetta
1 tl
siirappia
1 dl
vettä
100 g
(0,5 pussia) pakasteherneitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä ne vähässä vedessä kypsäksi, valuta ja soseuta sähkövatkaimella. Lisää margariini ja suola. Jäähdytä haaleaksi ja sekoita kananmuna joukkoon.

600 g
(1 kpl) bataatti
200 g
(2 kpl) perunaa
1 rkl
margariinia
1 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha tai jauhis öljyssä paistinpannulla. Lisää sipulit ja mausteet paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki sekoitellen. Sekoita tomaattisose, siirappi ja vesi paistokseen. Kuumenna 3 minuuttia. Lisää herneet.

1 kpl
Sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
(400 g) jauhelihaa TAI 2 pkt (à 250 g) maitoproteiinista valmistettua Mifu jauhista TAI 2 ps (à 225 g) Elovena Muru -kaurajauhista
1 1/2 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
tomaattisosetta
1 tl
siirappia
1 dl
vettä
100 g
(0,5 pussia) pakasteherneitä
1/4 tl
kanelia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
oreganoa
1 1/2 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
1 tl
jauhettua korianteria
3

Levitä täyte noin 2 litran vetoisen uunivuoan tai neljän annosvuoan pohjalle. Lusikoi bataattisose päälle ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla 25–35 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.1.2019
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

347

1454

15,3 g

3,8 g

35,5 g

9,5 g

6,0 g

13,0 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl tomaattisosetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli