Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maa-artisokkakeitto

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa samettinen maa-artisokkakeitto alkupalana tai kevyenä ateriana. Helppo keitto valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta.

Ainekset

1 kg
Maa-artisokkaa
2 l
vettä
1 tl
suolaa
3/10 kpl
purjon vihreää osaa (n. 10 cm pala)
2 1/2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/4 tl
valkopippuria
(timjamia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele maa-artisokat. Laita palat kattilaan ja lisää sen verran vettä, että artisokat peittyvät. Lisää ½ tl suolaa. Keitä noin 10 minuuttia.

1 kg
Maa-artisokkaa
2 l
vettä
1 tl
suolaa
2

Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Lisää purjo kattilaan. Jatka keittämistä, kunnes artisokat ovat pehmeitä.

3/10 kpl
purjon vihreää osaa (n. 10 cm pala)
3

Valuta kasvikset ja säästä keitinvesi. Siirrä kasvikset takaisin kattilaan. Lisää 1 dl keitinvettä ja 2 ¼ dl kermaa. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää soseutuksen aikana yhteensä noin 5 dl keitinvettä puoli desiä kerrallaan, kunnes keitto on sileää ja sopivan sakeaa. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä.

2 1/2 dl
(1 prk) ruokakermaa
4

Mausta keitto lopulla suolalla, valkopippurilla ja halutessasi timjamilla. Valuta lopusta kermasta lusikalla kuvioita keiton pinnalle.

1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
(timjamia)

Vinkki: Ripottele keiton päälle leipäkrutonkeja tai siemensekoitusta.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 22.11.2006
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

206

863

10,0 g

3,8 g

21,5 g

3,5 g

10,3 g

2,5 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 l vettä,

(timjamia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli