Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mummolan kaalikääryleet

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Perinteiset kaalikääryleet tuovat monen mieleen mummolan. Tällä reseptillä kokkaat jauhelihalla ja ohrasuurimoilla täytetyt vanhanajan kaalikääryleet itse.

Ainekset

1 kg
(1 iso) keräkaalia
3 l
Vettä
1 rkl
Suolaa

Täyte

400 g
Jauhelihaa
1 dl
Esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Soijakastiketta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 tl
meiramia

Valeluliemi

3 rkl
Siirappia
3 rkl
Kermaa
1 dl
Keitinlientä

Pinnalle

50 g
voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Koverra kaalin kova kanta pois veitsellä. Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia. Irrota lehtiä sitä mukaan, kun ne kypsyvät. Valuta lehdet ja ohenna lehtiruodit. Hienonna lehtiruodit ja pienemmät sisälehdet täytteeseen.

1 kg
(1 iso) keräkaalia
3 l
Vettä
1 rkl
Suolaa
2

Valmista täyte. Keitä rikotut ohrasuurimot kaalin keitinliemessä 20 minuuttia ja valuta. Sekoita jauheliha, ohrasuurimot, kananmuna, hienonnettu sipuli ja muut aineet.

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
Sipuli
2 tl
meiramia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Soijakastiketta
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
3

Levitä kaalinlehdet työlaudalle ja pane jokaiselle pari ruokalusikallista täytettä. Kääri lehdet paketiksi.

4

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin. Sekoita valeluliemi ja valuta kääryleiden päälle. Laita pinnalle voinokareita. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 2 tuntia. Valele muutaman kerran liemellä paiston aikana.

3 rkl
Siirappia
3 rkl
Kermaa
1 dl
Keitinlientä
Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.7.2012
|
Muokattu: 6.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

128

535

8,2 g

3,9 g

7,3 g

4,5 g

1,4 g

5,7 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli