Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tofu-punakaalivokki

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nopea ja värikäs vegevokki maustetaan makealla chilikastikkeella. Vegaanisen annoksen tärkeät proteiinit saat tofusta, pähkinöistä ja vihreistä pavuista.

Ainekset

300 g
(1 pkt) marinoitua tofua
500 g
punakaalia
1 kpl
purjo
4 rkl
rypsiöljyä
1 dl
maapähkinöitä
200 g
(1 pussi) vihreitä papuja (pakaste)
2 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
2 rkl
makeaa chilikastiketta
1/2 kpl
sitruunan mehu
1 kpl
ruukku korianteria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuivaa tofu huolellisesti talouspaperilla. Kuutioi tofu ja leikkaa kaali 2–3 cm:n paloiksi. Huuhtele ja suikaloi purjo.

1 kpl
purjo
300 g
(1 pkt) marinoitua tofua
2

Ruskista tofukuutiot öljyssä pannulla. Siirrä tofut pois pannulta. Paista pähkinöitä samassa öljyssä 1 minuutti, lisää kaalipalat ja purjo ja paista 5–8 minuuttia niin, että kaali hieman pehmenee. Laita tofut takaisin pannulle. Lisää jäiset pavut, soijakastike, chilikastike ja sitruunan mehu. Sekoita hyvin ja anna paistoksen maustua pannulla muutama minuutti.

1/2 kpl
sitruunan mehu
1 dl
maapähkinöitä
2 rkl
makeaa chilikastiketta
200 g
(1 pussi) vihreitä papuja (pakaste)
2 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
500 g
punakaalia
4 rkl
rypsiöljyä
3

Tarjoa esimerkiksi keitetyn basmatiriisin kanssa ja viimeistele annokset korianterilla.

1 kpl
ruukku korianteria
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.12.2018
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

358

1496

25,0 g

2,3 g

15,5 g

11,8 g

6,3 g

14,8 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli