Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alaritilällä noin tunnin ajan. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä.
Paloittele valkosuklaa ja sulata varoen mikrossa. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota mehuun.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa mascarponejuusto, kermarahka ja 2 dl vadelmahillosta. Vatkaa sulatettu valkosuklaa ja liivateseos joukkoon. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Nosta alin kakkulevy takaisin leivinpaperilla vuorattuun puhtaaseen kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevyt virvoitusjuomalla.
Levitä puolet lopusta vadelmahillosta alimmalle levylle. Levitä päälle puolet täytteestä, nosta kakkulevy päälle. Levitä loppu hillo ja täyte toiselle levylle. Nosta kansilevy päälle ja kostuta myös pinta. Peitä kakku ja anna hyytyä vähintään kaksi tuntia tai yön yli jääkaapissa.
Poista kakkuvuoka ja leivinpaperisuikaleet varoen kakun ympäriltä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sivele kakun pintaan. Pehmennä sokerimassa käsillä ja kauli se tomusokeroidulla pöydällä ohueksi isoksi levyksi. Nosta kaulimen avulla kakun päälle. Siisti reunat. Tee halutessasi pinnalle koristeita sokerimassasta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
407
1703
23,9 g
14,6 g
40,0 g
25,0 g
0,8 g
7,7 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Vaniljasokeria,
1 rkl Leivinjauhetta,
Liivatelehteä,
2 pakettia (à 250 g) valkoista sokerimassaa,
Sokerimassaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli