Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Välipäivien hävikkipizza

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Hyödynnä jouluruokien rippeet maukkaassa hävikkipizzassa. Tee kinkku-omena-sinihomejuustopizza tai kokeile villisti erilaisia makuyhdistelmiä.

Ainekset

Pohja

1 dl
Vettä
1/4 kpl
(1/4 pkt) hiivaa
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja

Kastike

2 dl
Smetanaa tai ranskankermaa
1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1 tl
Sinappia
1 tl
Oreganoa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

Täyte

1 dl
Joulukinkkua lastuina
1 kpl
Omena
1/2 dl
Sinihomejuustoa
1/2 dl
Pakasteherneitä
Tuoretta basilikaa viimeistelyyn

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää öljy ja suola. Vaivaa jauhot joukkoon. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään 30 minuuttia.

1 dl
Vettä
1/4 kpl
(1/4 pkt) hiivaa
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Paloittele täytteet.

1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
2 dl
Smetanaa tai ranskankermaa
1 tl
Sinappia
1 tl
Oreganoa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
3

Kauli taikina ohueksi ja siirrä leivinpaperille uunipellille. Levitä smetanaseos ja täytteet pizzalle. Paista uunissa rapeaksi, 15–20 minuuttia. Viimeistele basilikalla.

1 kpl
Omena
1/2 dl
Pakasteherneitä
1/2 dl
Sinihomejuustoa
1 dl
Joulukinkkua lastuina
Tuoretta basilikaa viimeistelyyn
4
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.11.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1569

6562

100,0 g

57,0 g

137,0 g

18,0 g

9,0 g

25,0 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

0,25 pakettia (1/4 pkt) hiivaa,

0,5 tl Suolaa,

1 dl Parmesaanijuustoraastetta,

1 tl Oreganoa,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,

1 dl Joulukinkkua lastuina,

0,5 dl Sinihomejuustoa,

Tuoretta basilikaa viimeistelyyn.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli