Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Roosaa rinnalle ja ruokapöytään – katso 10 vaaleanpunaista reseptiä

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 28.9.2017
|
Muokattu: 19.9.2022
Roosa nauha -päivän kunniaksi kokosimme yhteen vaaleanpunaiset reseptit – nyt on hyvä syy kattaa pinkkiä pöytään vaikka joka aterialla. Roosa nauha -keräyksen tuotolla Syöpäsäätiö tukee suomalaista syöpätutkimusta. Osallistua voi lahjoittamalla tai ostamalla Roosa nauha -tuotteita.

1. Leivo punajuuriruudut mokkapalojen tyyliin

Mausta suklaaruudut punajuuriraasteella ja värjää tuorejuustotäyte vaaleanpunaiseksi muutamalla tipalla punajuuren keitinlientä. Viimeistele koristerakeilla – nekin pinkkejä, tottakai!

2. Punaiset marjat antavat vispipuurolle upean värin

Puolukoiden lisäksi vispipuuroon sopivat karpalot tai punaherukat. Hyvä vispipuuro tunnetaan kuohkeudestaan.

3. Kaurapohjaisessa kerrospirtelössä maistuu mustikka ja mansikka

Kokoa kaksi lempparipirtelöä kerroksittain laseihin. Marjaisan pirtelön voi kruunata näyttävällä kuorrutteella ja koristeilla.

4. Punajuuri-lihavuoka valmistuu nopeasti uunissa

Jauheliha-punajuurivuoka on näppärä arkiruoka. Uuniruoka punajuurista syntyy nopeasti, kun valmistat sen keitetyistä punajuurista ja rapeaksi paistetusta jauhelihasta.

5. Linsseillä rikastettu punajuuripata

Punajuuripata on ihanan lämmittävä syystalven ruoka, joka hautuu herkulliseksi uunissa. Suolainen fetamuru viimeistelee kokonaisuuden. Punajuuripata on hyvää sellaisenaan tai sen kanssa maistuu keitetty ohra.

6. Päällystä mehevä uunilohi näyttävillä granaattiomenansiemenillä

Himmeän vaaleanpunaiseksi kypsyvä uunilohi on maistuu arkena, mutta sopii myös näyttäväksi juhlapöydän tai viikonlopun tarjottavaksi. Granaattiomenansiemenet viimeistelevät uunilohen juhlavaksi.

7. Surauta välipalaksi terveellinen puolukkasmoothie

Rahkaa ja kaurahiutaleita sisältävä puolukkasmoothie on täyttävä välipala ja superhelppo tehdä.

8. Tee terveellinen pehmis appelsiinista, banaanista ja puolukasta

Neljän raaka-aineen pehmis on helppo ja terveellinen iltapala. Pehmis soseutetaan pakastetuista hedelmistä, jogurista sekä puolukoista, jotka värjäävät herkun päivän teemavärin mukaan.

9. Helppo neljän aineksen marjapiirakka

Raikas marjapiirakkaklassikko saa uutta makua täytteeseen tulevasta vaniljakastikkeesta. Piirakkaan voi hyvin käyttää pakastemarjoja.

10. Muffineista näppärästi sydänkakuksi

Kokoa helppo kakku valmiista sitruunamuffineista ja peittele runsaalla kuorrutteella. Jokainen syöjä voi napata kakusta muffininkokoisen palan.