Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hunajaiset valkosipulit

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
3 Palaa
Fork and knife
3 Palaa
Näihin makupaloihin tarvitset vain valkosipulia ja hunajaa. Nauti naposteluherkkuna, lisukkeena tai salaatissa.

Ainekset

2 kpl
kokonaista valkosipulia (noin 20 kynttä)
5 dl
vettä
1 dl
hunajaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Irrota valkosipulinkynnet toisistaan, mutta älä kuori niitä.

2 kpl
kokonaista valkosipulia (noin 20 kynttä)
2

Ryöppää kynsiä kiehuvassa vedessä 1–2 minuuttia. Ota kynnet vedestä reikäkauhalla.

5 dl
vettä
3

Kuori kynnet ja laita ne metallikulhoon. Lisää hunaja. Laita kulho kiehuvan veden päälle ja kuumenna miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes kynnet pehmenevät.

1 dl
hunajaa
4

Laita hunajaiset valkosipulit purkkiin ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 6.3.2019
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

158

660

38,3 g

37,7 g

0,7 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli