Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunaiset hyrskypotut

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sitruunalla maustettujen hyrskypottujen salaisuus on reipas ravistelu ja reilu nokare voita. Halkeilleet varhaisperunat imevät kesän makuja sipulista ja tillistä.

Ainekset

1 kg
varhaisperunoita
1 kpl
sitruuna
1
ruukku tilliä
2
nippusipulin varret
75 g
voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

1 kg
varhaisperunoita
2

Perunoiden kypsyessä purista sitruunan mehu. Hienonna tilli ja sipulien varret.

1 kpl
sitruuna
2
nippusipulin varret
1
ruukku tilliä
3

Kaada keitinvesi kattilasta. Lisää voi, sitruunamehu, tilli- ja sipulisilppu. Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti niin, että perunat hajoavat hieman. Tarjoa esimerkiksi savukalan kanssa.

75 g
voita
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.5.2019
|
Muokattu: 10.5.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

304

1273

15,8 g

10,0 g

33,5 g

1,8 g

2,8 g

4,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli