Amerikkalainen omenapiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Amerikkalainen omenapiiras

Amerikkalainen omenapiiras

Fork and knife
9 Annosta
Fork and knife
9 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

taikina:

3 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sokeria
Suolaa
125 g
Margariinia
2 rkl
Kylmää vettä

täyte:

1 kg
Hapokasta omenaa
2 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Sokeria
2 rkl
Perunajauhoja
1 1/2 tl
Kanelia
1/4 tl
Suolaa

pinnalle:

Maitoa voiteluun
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita jauhot, sokeri ja suola monitoimikoneessa. Lisää kylmä rasva pieninä kuutioina ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään täytteen teon ajaksi.

3 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sokeria
Suolaa
125 g
Margariinia
2 rkl
Kylmää vettä
2

Kuori ja pilko omenat, poista siemenkodat. Sekoita täytteen aineet keskenään.

2 rkl
Sitruunamehua
1 kg
Hapokasta omenaa
2 rkl
Perunajauhoja
1 1/2 tl
Kanelia
1/4 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
3

Voitele (halk. n. 26 cm) syväreunainen piirasvuoka. Ota taikinasta 1/3 ja kauli ohueksi levyksi. Nosta vuoan pohjalle. Painele taikina tiivisti pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla reikiä. Kaada täytteen aineet vuokaan ja peitä kaulitulla lopputaikinalla. Leikkaa piirakan keskelle pieni reikä. Voitele maidolla ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 200-asteisessa uunin alaosassa noin tunnin ajan. Peitä tarvittaessa foliolla. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista.

Maitoa voiteluun
Sokeria
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 1.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.