Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Avaruuskaalirieskat ja korianterikastike

Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Joko tunnet romanescon? Kuin avaruudesta tupsahtaneen hauskan kukkakaalin. Näissä tacomaustetuissa kanarieskoissa on romanescon lisäksi myös kikherneitä, fetajuustoa ja pirteää korianterikastiketta.

Ainekset

1 kpl
(noin 600 g) romanesco-kaali
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
(300 g) maustamattomia broilerinsuikaleita
3 rkl
Öljyä
2 rkl
Tomaattipyreetä
2 rkl
Tacomausteseosta
1 tl
Oreganoa
1 - 2 dl
Vettä
1 kpl
(400/240 g) kikherneitä

Korianterikastike

1 kpl
Ruukku korianteria
1 kpl
Limen mehu
2 dl
Maustamatonta jogurttia
1 tl
Jauhettua korianteria
1/2 tl
Suolaa

Lisäksi

16 kpl
Pientä rieskaa (esim. vaasan lapin rieskaset)
1 kpl
(200 g) fetajuustoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pilko kaali suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipulit.

1 kpl
(noin 600 g) romanesco-kaali
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2

Kuumenna 2 rkl öljyä isolla paistinpannulla. Ruskista broilerisuikaleita 5 minuuttia. Siirrä broilerisuikaleet pois pannulta, lisää pannulle 1 rkl öljyä ja ruskista sipuleita ja romanescopaloja 5 minuuttia. Laita broilerisuikaleet takaisin pannulle, lisää tomaattipyree ja mausteet. Sekoita 1 dl vettä joukkoon ja kiehauta. Valuta kikherneet siivilässä. Lisää ne pannulle ja hauduta 10 minuuttia, tai kunnes neste keittyy kasaan. Jos romanescopalat eivät ehdi kypsyä, lisää tilkka vettä ja hauduta 5 minuuttia lisää.

3 rkl
Öljyä
1 kpl
(300 g) maustamattomia broilerinsuikaleita
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 tl
Oreganoa
2 rkl
Tacomausteseosta
1 - 2 dl
Vettä
1 kpl
(400/240 g) kikherneitä
3

Hienonna kastikkeen korianteri ja purista limen mehu. Sekoita ne kastikkeen muiden ainesten kanssa.

1 kpl
Ruukku korianteria
1 kpl
Limen mehu
1 tl
Jauhettua korianteria
2 dl
Maustamatonta jogurttia
1/2 tl
Suolaa
4

Lämmitä rieskat mikrossa tai uunissa. Lusikoi broileri-romanescotäytettä rieskoille ja murenna fetaa päälle. Lusikoi kastiketta täytteelle ja taita. Tee hauska esillepano laittamalla kastikekulho ison tarjoilulautasen keskelle ja rieskat vieri viereen kastikkeen ympärille.

16 kpl
Pientä rieskaa (esim. vaasan lapin rieskaset)
1 kpl
(200 g) fetajuustoa
5

Vinkki Limellä maustettu korianterikastike sopii hienosti myös kala- ja kasvisruokien seuraan.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

227

950

5,0 g

1,2 g

34,4 g

3,2 g

3,9 g

8,5 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

2 rkl Tomaattipyreetä,

2 rkl Tacomausteseosta,

1 tl Oreganoa,

1 - 2 dl Vettä,

1 tl Jauhettua korianteria,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli