Paista patongit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Valmista pikkelöity porkkana. Kuori ja leikkaa tai raasta porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri, etikka ja suola. Lisää porkkanasuikaleet ja keitä minuutti. Kaada kulhoon ja anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia. Viipaloi tofu. Paista viipaleet pikaisesti molemmin puolin ja siirrä lautaselle. Sekoita makuliemen ainekset ja valuta tofun päälle. Anna maustua hetki. Viipaloi kurkku. Halkaise patongit ja sipaise niille tuorejuustoa. Täytä tofuviipaleilla, pikkelöidyllä porkkanalla, kurkulla ja jalapenoviipaleilla. Koristele persiljalla.
Vinkki! Leivät ovat maidottomia, jos käytät levitteeksi majoneesia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
424
101
5,2 g
3,3 g
11,0 g
9,3 g
0,7 g
1,3 g
1,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (300 g) kylmäsavustettua tofua,
1 tl Sambal oelek -chilitahnaa,
1 dl Vettä,
Suolaa,
2 rkl Jalapenoviipaleita,
(persiljaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli