Blinipannari - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Blinipannari

Blinitaikinasta pannukakku
Annokset
8
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Tästä herkusta riittää syötävää isommallekin porukalle. Tarjoile blinipannari kuumana mädin, smetanan, sipulisilpun ja sienisalaatin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

7 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
3 dl
Tattarijauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
3 kpl
Kananmunaa
1 tl
Suolaa

TARJOILUUN:

Mätiä tai anjoviskuutioita
Smetanaa
Hienonnettua sipulia
Valmista sienisalaattia

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita jauhot joukkoon. Kohota seosta noin tunti. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Erota kanamunasta keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset ja suola seokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin 20 minuuttia. Leikkaa pannari annospaloiksi. Tarjoile kuumana mädin tai anjoviskuutioiden, smetanan, sipulisilpun ja sienisalaatin kanssa.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.1.2007
Muokattu: 15.5.2019