Broileri-makaronilaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Broileri-makaronilaatikko

Broileri-makaronilaatikko

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Astetta terveellisempään makaronilaatikkoon valitaan täysjyväpastaa ja broileria. Aurinkokuivatut tomaatit ja porkkana maustavat arjen luottoruoan sekä mehevöittävät laatikon herkulliseksi. Voit halutessasi viimeistellä ruoan tuoreella basilikalla. Tarjoa raikasta salaattia laatikon kanssa.

Ainekset

400 g
(1 ps) täysjyvämakaroneja
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
porkkanaa
1 rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
400 g
(1 pkt) broilerinjauhelihaa
1 rkl
basilikaa
2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
285 g
(1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia

munamaito

2 kpl
kananmunaa
6 dl
maitoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit.

400 g
(1 ps) täysjyvämakaroneja
2

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.

2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
sipuli
3

Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää mausteet, sipulit ja porkkanaraaste paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki.

1 rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
400 g
(1 pkt) broilerinjauhelihaa
1 rkl
basilikaa
2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Valuta aurinkokuivatuista tomaateista ylimääräinen öljy. Sekoita uunivuoassa (vetoisuus noin 3,5 litraa) makaronit, jauhelihaseos ja aurinkokuivatut tomaatit.

285 g
(1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia
5

Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti.

6 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa

Vinkki: Vaihtelua saat käyttämällä erimuotoista täysjyväpastaa tavallisen makaronin sijaan.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2232

533

19,7 g

4,3 g

50,8 g

15,0 g

9,5 g

32,7 g

1,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli