Broilerikiusaus | Kiusaukset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Broilerikiusaus

Broilerikiusaus

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Herkullista broilerikiusausta maustavat pestokastike ja kolmen juuston ruokakerma. Broilerikiusaus maistuu raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

1 kpl
Kesäkurpitsa
1 tl
Suolaa
3 kpl
Broilerin leikettä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kg
Pakasteperuna-sipulisekoitusta
2 kpl
Kolmen juuston ruokakermaa (5 dl)
3 rkl
Pestokastiketta
2 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi ja pane suolan kanssa kerroksittain lävikköön valumaan 15 minuutiksi. Puristele raasteesta pois ylimääräinen neste. Leikkaa broilerileikkeet reiluiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Ruskista broilerit öljyssä pannulla. Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulinkynsi. Anna hetken pehmetä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele voideltuun uunivuokaan jäinen peruna-sipuliseos kerroksittain broileriseoksen ja kesäkurpitsaraasteen kanssa. Sekoita kulhossa ruokakerma ja pestokastike. Valuta seos kiusauksen joukkoon. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, jotta pinta saa väriä. Laske lämpötila 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.10.2012
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1092

261

9,2 g

2,0 g

21,5 g

3,8 g

2,7 g

20,7 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Valkosipulinkynsi,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

2 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli