Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kanaburritot

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Leivo tortillat jauhoista asti itse. Itse tehdyt tortillat ovat yllättävän helppoja ja nopeita valmistaa. Kauli niistä pieniä tai isoja, paista molemmin puolin pannulla ja rullaa ihanan kanatäytteen kanssa burritoiksi. Itse tehdyt tortillat sopivat myös tacoihin.

Ainekset

Taikina

3 3/4 dl
vehnäjauhoja
2 1/2 dl
maissijauhoja
2 1/2 dl
lämmintä vettä
1/2
suolaa

Täyte

300 g
kanan fileesuikaleita
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
chili
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
juustokumina
1 tl
oreganoa
1/2 tl
suolaa

Lisäksi

2 kpl
tomaattia
1 kpl
lime
1 kpl
avokado
1 kpl
punasipuli
1 kpl
(ruukku) lehtisalaattia
1 kpl
(ruukku) korianteria
1 dl
jalapenoa (säilyke)
300 g
(1 tlk) salsakastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Siivilöi vehnä- ja maissijauhot sekä suola kulhoon. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja lisää vesi. Sekoita jauhoja kuopan ympäriltä haarukalla hiljalleen veteen. Sekoita taikina tasaiseksi ja kumoa leivinpöydälle.

3 3/4 dl
vehnäjauhoja
2 1/2 dl
maissijauhoja
1/2
suolaa
2 1/2 dl
lämmintä vettä
2

Vaivaa taikinaa käsin 3–4 minuuttia ja pyöritä se tangoksi. Jos teet isoja, noin 20 cm:n tortilloja, jaa taikina 16 palaan. Jos haluat pieniä, noin 12 cm:n tortilloja, jaa taikina 22 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja kauli mahdollisimman ohuiksi. Peitä kelmulla.

3

Kypsennä tortillat mahdollisimman kuumalla pannulla ilman rasvaa, nopeasti molemmin puolin, kunnes ne ovat paahtuneet kunnolla pilkullisiksi. Jos haluat niistä pehmeitä, lado ne päällekkäin ja peitä liinalla. Jos haluat rapeita tortilloja, levitä ne työpöydälle ja paista vielä öljyssä ennen tarjoamista.

4

Tee täyte. Kuivaa fileesuikaleet talouspaperilla. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna chili. Paista broileria, valkosipulia ja chiliä öljyssä pannulla 10 minuuttia. Sekoita mausteet joukkoon.

300 g
kanan fileesuikaleita
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
chili
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
juustokumina
1 tl
oreganoa
1/2 tl
suolaa
5

Huuhdo kasvikset. Viipaloi tomaatit ja lime. Kuori ja viipaloi avokado ja sipuli. Irrota salaatin ja korianterin lehdet. Täytä tortillat kanapaistoksella, kasviksilla, jalapenoilla ja salsalla. Tarjoa limen kanssa.

2 kpl
tomaattia
1 kpl
lime
1 kpl
avokado
1 kpl
punasipuli
1 kpl
(ruukku) lehtisalaattia
1 kpl
(ruukku) korianteria
1 dl
jalapenoa (säilyke)
300 g
(1 tlk) salsakastiketta
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.12.2004
|
Muokattu: 19.3.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

645

2702

19,5 g

2,3 g

78,0 g

7,5 g

13,8 g

29,5 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl lämmintä vettä,

suolaa,

1 tl juustokumina,

1 tl oreganoa,

1 dl jalapenoa (säilyke).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli