Valmista ensin chorizomunakkaan massa sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Paista chorizot kypsäksi pannulla pienessä määrässä öljyä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lisää joukkoon sipulikuutiot ja kypsennä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.
Voitele halkaisijaltaan noin 20 cm pannu tai foliovuoka huolellisesti, asettele kaikki täytteet tasaisesti pohjalle ja kaada päälle munakasmassa. Kypsennä chorizomunakas uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes munakas on kauniin ruskea ja täysin hyytynyt.
Voit kypsentää chorizomunakkaan myös grillissä aluksi keskilämmöllä noin 10 minuuttia ja nostaa lopuksi vetäytymään epäsuoralle lämmölle noin 10 minuutiksi. Nauti chorizomunakas tuhtina aamupalana tai grilliruoan lisukkeena.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
797
191
5,3 g
1,3 g
24,5 g
1,3 g
1,5 g
9,5 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl kermaa,
2 tl suolaa,
mustapippuria rouhittuna,
3 kpl Kulman Keittiön chorizomakkara,
keltasipuli kuutioina,
10 kpl kirsikkatomaattia puolitettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli