Pyörittele granaattiomenaa pöydän pintaa vasten, jolloin siemenet irtoavat kalvoista. Halkaise hedelmä ja pane se sormien päällä leikkuupinta alaspäin kulhon päälle. Kopauttele kuorta esimerkiksi puukauhalla, jolloin siemenet putoavat kulhoon sormien välistä. Puserra talteen mehu lopusta hedelmästä kastiketta varten.
Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja pane salaattikulhoon. Lisää päälle granaattiomenan siemenet ja paloiteltu fetajuusto. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada kastike salaatin päälle.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
627
150
13,0 g
5,4 g
3,0 g
3,0 g
0,2 g
5,6 g
1,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Granaattiomena,
2 - 3 rkl Granaattiomenan mehua,
0,5 tl Juustokuminaa,
0,5 tl Korianteria,
0,25 tl (1/4 tl) kanelia,
Valkosipulinkynsi,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli