Granaattiomena-fetasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Granaattiomena-fetasalaatti

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Ravintosisällöltään hyvän granaattiomenan siemenet sopivat salaatteihin, jälkiruokiin ja myös lämpimien ruokien koristeelliseksi lisäksi. Mehua voi käyttää juomiin, kastikkeisiin, ja siitä voi keittää myös vahvaa makusiirappia.

Ainekset

1 kpl
Granaattiomena
1 kpl
Pieni punakaali
150 g
Fetajuustoa

kastike

2 - 3 rkl
Granaattiomenan mehua
1 rkl
Valkoviinietikkaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Juustokuminaa
1/2 tl
Korianteria
1/4 tl
(1/4 tl) kanelia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Hunajaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pyörittele granaattiomenaa pöydän pintaa vasten, jolloin siemenet irtoavat kalvoista. Halkaise hedelmä ja pane se sormien päällä leikkuupinta alaspäin kulhon päälle. Kopauttele kuorta esimerkiksi puukauhalla, jolloin siemenet putoavat kulhoon sormien välistä. Puserra talteen mehu lopusta hedelmästä kastiketta varten.
Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja pane salaattikulhoon. Lisää päälle granaattiomenan siemenet ja paloiteltu fetajuusto. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada kastike salaatin päälle.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

627

150

13,0 g

5,4 g

3,0 g

3,0 g

0,2 g

5,6 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Granaattiomena,

2 - 3 rkl Granaattiomenan mehua,

0,5 tl Juustokuminaa,

0,5 tl Korianteria,

0,25 tl (1/4 tl) kanelia,

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli