Paahda pekonit rapeiksi pannulla tai uunissa. Jäähdytä talouspaperin päällä. Hienonna pekoni veitsellä.
Kiehuta 1 l vettä ja lisää joukkoon 0,5 dl etikkaa. Riko kananmunat pieneen kahvikuppiin. Tee reikäkauhalla pyörre kiehuvaan veteen ja kaada kananmunat veteen yksitellen. Kypsennä 4 minuuttia. Nosta kananmunat kylmään veteen jäähtymään.
Lämmitä hollandaisekastike varovasti kattilassa. Mausta parsat oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Grillaa parsoja noin 2 minuuttia per puoli.
Asettele parsat lautaselle. Nosta uppomuna parsojen päälle. Annostele reilusti hollandaisekastiketta uppomunan päälle ja viimeistele grillattu parsa pekonimurulla.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
931
223
18,5 g
4,8 g
1,5 g
1,5 g
2,0 g
11,5 g
0,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 prk Kulman Keittiön Hollandaisekastiketta,
1 tl sormisuolaa,
ruohosipulia koristeluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli