Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut kanavartaat ja romesco-kastike

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Dippaa sitruunaisia kanapaloja ja pieniä grillattuja paprikoita hehkuvan oranssiin espanjalaiseen romesco-kastikkeeseen. Voit hyvin valmistaa romescon jo edellisenä päivänä ennen grillausta. Tarjoa lisäksi uusia perunoita ja raikasta salaattia.

Ainekset

700 g
(2 pkt, à 350 g) broilerin fileevarraspaloja (grillattu sitruuna)

Padron-paprikat

200 g
(1 ps) padron-grillipaprikoita
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sormisuolaa

Romesco-kastike

200 g
(1 pkt) suippopaprikaa
200 g
(1 rs) helmitomaatteja
100 g
(1 ps) kuorittuja manteleita
2 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
punaviinietikkaa
1/4 tl
savustettua paprikajauhetta
1/4 tl
cayennepippuria
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~32
68
/yht. 12 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Ota broilerit huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen grillaamista ja laita pakkauksessa mukana olevat puuvartaat veteen likoamaan.

700 g
(2 pkt, à 350 g) broilerin fileevarraspaloja (grillattu sitruuna)
2

Huuhtele romescoon tulevat kasvikset. Halkaise suippopaprikat, poista kannat ja siemenet. Laita paprikat kuoripuoli ylöspäin leivinpaperille pellille. Lisää tomaatit ja mantelit toiselle reunalle. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes mantelit ovat kullankeltaisia. Tarkkaile paahtumista. Ota mantelit lautaselle ja paahda kasviksia vielä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä haaleiksi.

200 g
(1 pkt) suippopaprikaa
200 g
(1 rs) helmitomaatteja
100 g
(1 ps) kuorittuja manteleita
3

Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.

1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
punaviinietikkaa
1/4 tl
savustettua paprikajauhetta
1/4 tl
cayennepippuria
1/4 tl
suolaa
4

Pujota kanapalat vartaisiin ja grillaa epäsuoralla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä käännellen.

5

Huuhtele padronit ja kuivaa ne huolellisesti, ettei öljy räisky paistettaessa. Paista padroneita öljyssä pannulla tai muurikassa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja paahtuneita. Siirrä paprikat kulhoon ja mausta suolalla.

200 g
(1 ps) padron-grillipaprikoita
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sormisuolaa
6

Tarjoa kanavartaat ja padronit romescon kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.5.2022
|
Muokattu: 9.5.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

418

1750

29,6 g

3,6 g

8,4 g

7,0 g

4,8 g

27,8 g

2,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli