Grillivartaat, aioli ja Kulman Keittiön melonisalaatti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillivartaat, aioli ja Kulman Keittiön melonisalaatti

Grillivartaat, aioli ja Kulman Keittiön melonisalaatti

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vartaisiin tulee aina valita samaan aikaan kypsyviä raaka-aineita. Näiden grillivartaiden murea naudanliha ja rapea valkosipulileipä nautitaan Kulman Keittiön aiolin ja raikkaan melonisalaatin kera.

Ruokavaliot

Ainekset

1/2 dl
öljyä
2 kpl
valkosipulin kynttä
2 rkl
timjamia
2 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
400 g
naudan ulkofileetä
1/2 kpl
maalaispatonki
1/2 dl
öljyä
3 kpl
valkosipulin kynttä
1 rs kirsikkatomaatteja
0.5 prk marinoituja valkosipulin kynsiä
400 g
keitettyjä uusia perunoita
2 tl
suolaa
1 prk kulman keittiön aiolia
500 g
kulman keittiön melonisalaattia

Valmistus

1

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää lihakuutioiden joukkoon.

1/2 dl
öljyä
2 kpl
valkosipulin kynttä
2 rkl
timjamia
2 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2

Puhdista filee kalvottomaksi ja kuutioi liha noin 3x3 cm paloiksi. Anna marinoitua vähintään 2 tuntia.

400 g
naudan ulkofileetä
3

Leikkaa patonki siivuiksi, öljyä siivujen pinta ja hiero leipien pintaa puolikkaalla valkosipulin kynnellä.

1/2 kpl
maalaispatonki
1/2 dl
öljyä
3 kpl
valkosipulin kynttä
4

Kokoa grillivartaat lihapaloista, bruchettasiivuista, kirsikkatomaateista, marinoiduista valkosipulinkynsistä ja keitetyistä uusista perunoista.

1/2 kpl
maalaispatonki
1/2 dl
öljyä
3 kpl
valkosipulin kynttä
1 rs kirsikkatomaatteja
0.5 prk marinoituja valkosipulin kynsiä
400 g
keitettyjä uusia perunoita
5

Grillaa vartaita noin 5 minuuttia molemmin puolin, valele lihoja jäljelle jääneellä marinadilla ja mausta vartaat ripauksella suolaa. Tarjoile grillivartaat Kulman Keittiön aiolin ja melonisalaatin kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Lisää aiheesta

Kuvat:
Foody Allen / Jenni Virta
Julkaistu: 10.6.2019
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1760

420

26,8 g

3,3 g

18,0 g

0,5 g

1,5 g

25,5 g

4,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl sokeria,

1 rs kirsikkatomaatteja,

0,5 prk marinoituja valkosipulin kynsiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli