Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Haudutettu hapankaali

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Kullanruskeaksi paahtuneen hapankaalin maun salaisuus on oluessa, pekonissa ja siirapissa. Nauti herkullinen hapankaali makkaroiden tai possunkyljysten kanssa.

Ainekset

100 g
pekonia
1 kpl
sipuli
1/4 dl
öljyä
600 g
hapankaalia
1/3 l
(1 tlk) olutta
1/2 dl
siirappia
3 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Suikaloi pekoni ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista pekonit ja sipulit kevyesti. Lisää hapankaali ja paista, kunnes kaali saa vähän väriä.

100 g
pekonia
1 kpl
sipuli
1/4 dl
öljyä
600 g
hapankaalia
2

Lisää olut, siirappi ja sen verran vettä, että kaali peittyy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta, kunnes vesi on haihtunut ja hapankaali on pehmeää ja kullanruskeaa. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi makkaroiden tai porsaankyljysten kanssa.

1/3 l
(1 tlk) olutta
1/2 dl
siirappia
3 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Minna Saarni, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.1.2005
|
Muokattu: 15.11.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

268

1123

13,8 g

3,3 g

23,3 g

23,3 g

3,3 g

5,3 g

2,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli