Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo jauhelihapannari

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Paista iltaruoaksi hauska pizzapannari. Jauhelihalla ja juustolla täydennetty pannukakku sopii myös viikonlopun brunssille. Tarjoa suolainen pannari raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

TAIKINA

4 kpl
kananmunaa
6 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
1 rkl
rypsiöljyä
2 dl
vehnäjauhoja

TÄYTE

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
200 g
(2-3 kpl) suippopaprikaa
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
2 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
oreganoa tai basilikaa
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
170 g
(1 ps) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupoista

~17
82
/yht. 13 tuotetta
(hinta Prismassa 28.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta, suola ja öljy. Sekoita jauhot taikinaan. Vatkaa loppu maito joukkoon. Anna turvota täytteen valmistamisen ajan.

4 kpl
kananmunaa
6 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
1 rkl
rypsiöljyä
2 dl
vehnäjauhoja
2

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Huuhtele paprikat. Poista kanta ja siemenet. Kuutioi paprikat. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa sipulit, paprika ja mausteet. Kääntele hetki.

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
200 g
(2-3 kpl) suippopaprikaa
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
2 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
oreganoa tai basilikaa
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
3

Sekoita pannaritaikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Ripottele jauhelihaseos ja juustoraaste pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

170 g
(1 ps) juustoraastetta

Hyvästi hävikki: Käytä pannariin jääkaapista löytyviä kasviksia. Porkkanaraaste ja kaalisuikaleetkin sopivat hyvin täytteeseen.

Miltä maistui?(26 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 30.6.2020
|
Muokattu: 18.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

234

981

13,8 g

6,3 g

11,4 g

3,4 g

1,0 g

15,5 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli