Hernekeitto uunissa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hernekeitto uunissa

Hernekeitto uunissa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Perinteinen hernekeitto valmistuu kätevästi myös uunissa. Voit lähteä vaikka pulkkamäkeen ja kun tulet takaisin, on valmis hernekeitto odottamassa syöjiään. Tampereentien Prisman myyntipäällikkö Timo Raninen laittaa hernekeiton sisään Popoa eli porsaan jauhelihaa, jonka seassa on porkkanaa.

Ainekset

4 dl
kuivia herneitä
2 kpl
porkkanaa
Puolikas purjo
200 g
savusaunapalvikinkkua
10 - 12 dl
vettä
2 kpl
timjaminoksaa
1 rkl
sinappia
1 tl
kuivattua meiramia
suolaa
tarjoiluun sipulisilppua ja sinappia

Valmistus

1

Liota herneet yön yli. Siivilöi herneet liotusliemestä ja laita pataan.

4 dl
kuivia herneitä
2

Kuutioi kuoritut porkkanat, purjo ja savusaunapalvi ja lisää pataan.

2 kpl
porkkanaa
Puolikas purjo
200 g
savusaunapalvikinkkua
3

Lisää vesi, timjami, sinappi ja meirami. Hauduta 90 asteisessa uunissa kannen alla 4 tuntia.

10 - 12 dl
vettä
2 kpl
timjaminoksaa
1 rkl
sinappia
1 tl
kuivattua meiramia
4

Mausta suolalla. Tarjoile hienonnetun sipulin ja sinapin kanssa.

suolaa
tarjoiluun sipulisilppua ja sinappia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1168

279

4,8 g

0,5 g

24,5 g

3,8 g

17,5 g

25,0 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Puolikas purjo,

2 kpl timjaminoksaa,

1 tl kuivattua meiramia,

suolaa,

tarjoiluun sipulisilppua ja sinappia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli