Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hodarivuoka

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Tee hot dogit helposti isolle porukalle! Uunihodarit valmistat kätevästi yhdessä vuoassa. Kokoa hodarivuoka tuoresalsaa ja sinappia vaille valmiiksi ja kuumenna uunissa. Täytä hodarit perinteiseen tapaan nakeilla. Itse tehty chilikastike ja raikas tuoresalsa ovat herkullisia lisukkeita hodareille.

Ainekset

8 kpl
hot dog -sämpylää
8 kpl
nakkia

Chilikastike

1 dl
(2 pkt à 70 g) tomaattipyreetä
1/2 dl
makeaa chilikastiketta (sweet chili sauce)
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sokeria
2 tl
srirachakastiketta
2 tl
valkoviinietikkaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Tuoresalsa

2 kpl
tomaattia
1 kpl
punasipuli (pieni)
3 kpl
kevätsipulin vartta
1/2 dl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sitruunapippuria (suolatonta) tai ripaus mustapippuria

Lisäksi

sinappia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~25
43
/yht. 15 tuotetta
(hinta Prismassa 29.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Aloita valmistamalla chilikastike. Sekoita kaikki chilikastikkeen ainekset kattilassa ja kiehauta seos. Nosta pois liedeltä.

1 dl
(2 pkt à 70 g) tomaattipyreetä
1/2 dl
makeaa chilikastiketta (sweet chili sauce)
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sokeria
2 tl
srirachakastiketta
2 tl
valkoviinietikkaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Tee sitten salsa. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Hienonna sipulit. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään muun valmistelun ajaksi.

2 kpl
tomaattia
1 kpl
punasipuli (pieni)
3 kpl
kevätsipulin vartta
1/2 dl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sitruunapippuria (suolatonta) tai ripaus mustapippuria
3

Lado hodarisämpylät uunivuokaan vieri viereen leikkausviilto ylöspäin. Levitä viiltoon ensin ruokalusikallinen chilikastiketta ja laita päälle nakki. Kuumenna 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

8 kpl
hot dog -sämpylää
8 kpl
nakkia
4

Lisää hodareihin salsaa ja sinappia ja tarjoa heti.

Vinkki! Itse tehty chilikastike säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 14.3.2022
|
Muokattu: 14.3.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

246

1028

15,9 g

3,9 g

17,4 g

7,0 g

1,5 g

7,3 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl srirachakastiketta,

sinappia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli