Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Italian mamman broilerivuoka

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mehevä broilerivuoka valmistuu helposti uunissa mamman reseptillä. Lisää mukaan reilusti juustoraastetta ja pinaattia makua tuomaan. Maistuu takuulla koko perheelle!

Ainekset

2 l
Vettä
5 dl
Pastaa (esim. penne, gnocchi tai simpukkapasta)
2 kpl
Valkosipulinkynttä
300 g
(1 pkt) broilerin fileesuikaleita
1 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Suolaa
400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
150 g
(1 ps) pakastepinaattia
1 tl
Sokeria
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
150 g
(1 ps) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~11
37
/yht. 9 tuotetta
(hinta Prismassa 28.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Mittaa vesi kattilaan. Laita kattila liedelle. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kaada pasta veteen. Säädä liesi keskilämmölle. Lue pakkauksesta, kuinka kauan pastaa pitää keittää. Kun pasta on valmis, kaada pasta ja vesi varovasti siivilään.

2 l
Vettä
5 dl
Pastaa (esim. penne, gnocchi tai simpukkapasta)
2

Laita uuniritilä uunin keskitasolle ja säädä uuni 200 asteeseen.

3

Kuori valkosipulinkynnet. Leikkaa ne veitsellä pieneksi silpuksi.

2 kpl
Valkosipulinkynttä
4

Mittaa öljy paistokasariin. Laita paistokasari liedelle ja anna sen kuumentua hetki. Lisää broilerin fileesuikaleet ja valkosipulit kasariin. Säädä liesi keskilämmölle. Sekoita paistinlastalla 5 minuuttia tai kunnes broileri on hieman ruskistunut.

1 rkl
Rypsiöljyä
300 g
(1 pkt) broilerin fileesuikaleita
2 kpl
Valkosipulinkynttä
5

Lisää tomaattimurska ja pakastepinaatti broilerin joukkoon. Mausta seos sokerilla, suolalla ja mustapippurilla ja sekoita. Keitä kastiketta 5 minuuttia tai kunnes pinaatti sulaa. Sammuta liesi.

400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
150 g
(1 ps) pakastepinaattia
1 tl
Sokeria
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
Suolaa
6

Ota esille noin 25 cm x 30 cm:n kokoinen uunivuoka. Kaada pasta siivilästä vuokaan. Kaada myös tomaatti-broilerikastike varovasti vuokaan ja sekoita hyvin. Tasoita pinta. Ripottele juustoraaste tasaisesti ruoan päälle. Laita vuoka uuniin ja kypsennä 30 minuuttia.

150 g
(1 ps) juustoraastetta
Miltä maistui?(135 arviota)
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.4.2018
|
Muokattu: 18.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

483

2023

13,5 g

5,8 g

52,8 g

6,5 g

4,8 g

33,8 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli