Jauheliha-pastagratiini - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauheliha-pastagratiini

Jauheliha-pastagratiini
Annokset
6
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Sulatejuustosta syntyy täydellinen juustokastike jauheliha-pastagratiinille. Ripottele lisäksi pinnalle juustoraastetta ennen paistamista.
Jaa Somessa

Ainekset

8 dl
Pastaa keitettynä, esim. fusilli

JAUHELIHAKASTIKE

400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
400 g
(1 prk) Tomaattimurskaa
2 rkl
Tomaattisosetta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Sambal oelek -chilitahnaa

JUUSTOKASTIKE

2 dl
Maitoa
1 rkl
Maissitärkkelysjauhoja
2 dl
Lihalientä
150 g
Sulatejuustoa

PINNALLE

Juustoraastetta

Näin teet

1

Valmista jauhelihakastike. Paahda pannulla jauheliha ja lisää joukkoon kuorittu ja hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää pannulle tomaattimurska ja -sose sekä mausteet. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
400 g
(1 prk) Tomaattimurskaa
1 rkl
Öljyä
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Sambal oelek -chilitahnaa
2 rkl
Tomaattisosetta
Suolaa
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
8 dl
Pastaa keitettynä, esim. fusilli
2

Valmista juustokastike. Mittaa kattilaan maito ja maissitärkkelysjauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää lihaliemi ja paloiteltu sulatejuusto. Keitä, kunnes juusto sulaa tasaiseksi ja kastike saostuu.

150 g
Sulatejuustoa
2 dl
Maitoa
2 dl
Lihalientä
1 rkl
Maissitärkkelysjauhoja
3

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta ja pastaa. Valuta päälle juustokastike. Ripottele pinnalle juustoraaste. Anna gratiinin kypsyä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Juustoraastetta
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.10.2012
Muokattu: 28.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja57 g340 g
Proteiinia25 g151 g
Rasvaa25 g147 g
Kuituja4 g24 g
Energiaa kj2338 14030
Energiaa kcal559 3352

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • 2 rkl Tomaattisosetta

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 1 tl Sambal oelek -chilitahnaa

  • Juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja57 g340 g
Proteiinia25 g151 g
Rasvaa25 g147 g
Kuituja4 g24 g
Energiaa kj2338 14030
Energiaa kcal559 3352

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • 2 rkl Tomaattisosetta

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 1 tl Sambal oelek -chilitahnaa

  • Juustoraastetta

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.