Joulun punainen glögi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Joulun punainen glögi

Joulun punainen glögi

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Keitä klassinen punaviiniglögi mustaherukkamehusta, punaviinistä ja jouluisista mausteista. Viimeistele höyryävän kuuma jouluglögi mantelilastuilla ja rusinoilla.

Ainekset

2 dl
mustaherukkamehutiivistettä
5 dl
vettä
2 dl
sokeria
1 kpl
Kanelitanko
5 kpl
kokonaista neilikkaa
1 kpl
appelsiinin pesty kuori
3/4 l
(1 plo) punaviiniä

lisäksi

1/2 dl
mantelilastuja
1/2 dl
rusinoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Mittaa kattilaan mehu, vesi, sokeri ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

2 dl
mustaherukkamehutiivistettä
5 dl
vettä
2 dl
sokeria
1 kpl
Kanelitanko
1 kpl
appelsiinin pesty kuori
5 kpl
kokonaista neilikkaa
2

Lisää punaviini ja kuumenna höyryäväksi, mutta älä keitä. Siivilöi glögi ja kaada laseihin. Viimeistele halutessasi mantelilastuilla ja rusinoilla.

3/4 l
(1 plo) punaviiniä
1/2 dl
rusinoita
1/2 dl
mantelilastuja
Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.11.2005
Muokattu: 19.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1306

312

3,0 g

0,2 g

46,0 g

46,0 g

1,2 g

2,2 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl vettä,

1 kpl Kanelitanko,

5 kpl kokonaista neilikkaa,

1 kpl appelsiinin pesty kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli