Juhlava menu helposti kotona | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juhlava menu helposti kotona

Juhlava menu helposti kotona

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Kolmen ruokalajin juhlavan menun valmistaminen kotona vaatii aina aikaa ja vaivaa. Kulman Keittiön valmiilla tuotteilla helpotat ruoanlaittoa ostamalla itse tehdyt tuotteet valmiina. Juhlava menu Kulman Keittiön tyyliin sisältää bataattikeiton, Oscarin leikkeen sekä valkosuklaa-mustikkamoussen.

Ainekset

bataattisosekeitto, maitovaahtoa, krutonkeja ja pestoa

600 g
Kulman Kuppilan bataattikeittoa
2 dl
rasvatonta maitoa
2 rkl
valmista pestoa
4 rkl
valmiita krutonkeja

oscarinleike ja ruohosipulimuusia

4 kpl
porsaan leivitettyjä leikkeitä
1 dl
öljyä
2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
800 g
Kulman Keittiön perunamuusia
4 rkl
hienonnettua ruohosipulia
1 prk Kulman Keittiön Bearnaisekastiketta
1 rkl
tomaattipyreetä
3 tippaa tabascoa
8 kpl
tuoretta parsaa (voit käyttää myös tölkkiparsaa)
120 g
katkarapuja
lehtipersiljaa

valkosuklaa-mustikkamoussea

400 g
Kulman Keittiön mustikka-valkosuklaamoussea
4 kpl
suklaamurukeksejä
pensasmustikoita ja sitruunamelissaa koristeluun

Valmistus

1

Bataattisosekeitto, maitovaahtoa, krutonkeja ja pestoa

Lämmitä keitto kattilassa kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.

600 g
Kulman Kuppilan bataattikeittoa
2

Laita maito erilliseen kattilaan ja lämmitä höyryäväksi. Vatkaa voimakkaasti vispilällä vaahdoksi. Voit ohentaa keittoa tarvittaessa kasvisliemellä.

2 dl
rasvatonta maitoa
3

Annostele keitto kulhoihin. Koristele keitto maitovaahdolla, krutongeilla sekä pestolla. Voit maustaa maitovaahtoa esimerkiksi maustepippurilla tai vaikka pähkinäöljyllä.

4 rkl
valmiita krutonkeja
2 rkl
valmista pestoa
4

Oscarinleike ja ruohosipulimuusia

Lämmitä perunamuusi ja mausta se hienonnetulla ruohosipulilla.

800 g
Kulman Keittiön perunamuusia
4 rkl
hienonnettua ruohosipulia
5

Lämmitä Kulman Keittiön Bearnaisekastike ja mausta se tomaattipyreellä sekä muutamalla tipalla tabascoa.

1 prk Kulman Keittiön Bearnaisekastiketta
1 rkl
tomaattipyreetä
3 tippaa tabascoa
6

Mikäli käytät tuoretta parsaa, kuori ja keitä parsat voimakkaasti suolatussa vedessä noin 34 minuuttia. Voit myös grillata parsat.

8 kpl
tuoretta parsaa (voit käyttää myös tölkkiparsaa)
2 tl
suolaa
7

Lämmitä öljy laakealla paistinpannulla ja paista leikkeisiin kauniin ruskea väri molemmin puolin. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla

1 dl
öljyä
4 kpl
porsaan leivitettyjä leikkeitä
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
8

Kokoa annokseen ruohosipulimuusia, leike, kaksi parsaa ja choronkastiketta. Viimeistele katkaravuilla ja lehtipersiljalla.

120 g
katkarapuja
lehtipersiljaa
9

Valkosuklaa-mustikkamoussea

Murusta keksit vaikka leivinpaperin välissä kaulimella. Nosta keksimurua lautaselle ja annostele moussea murun päälle.

4 kpl
suklaamurukeksejä
400 g
Kulman Keittiön mustikka-valkosuklaamoussea
10

Koristele pensasmustikoilla sekä sitruunamelissan lehdillä.

pensasmustikoita ja sitruunamelissaa koristeluun

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 17.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1192

285

26,8 g

1,8 g

3,3 g

3,0 g

1,5 g

7,0 g

2,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

600 g Kulman Kuppilan bataattikeittoa,

4 rkl valmiita krutonkeja,

4 kpl porsaan leivitettyjä leikkeitä,

800 g Kulman Keittiön perunamuusia,

1 prk Kulman Keittiön Bearnaisekastiketta,

1 rkl tomaattipyreetä,

3 tippaa tabascoa,

lehtipersiljaa,

400 g Kulman Keittiön mustikka-valkosuklaamoussea,

4 kpl suklaamurukeksejä,

pensasmustikoita ja sitruunamelissaa koristeluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli