Huuhtele kesäkurpitsat. Vedä kesäkurpitsoista juustohöylällä painaen mahdollisimman paksuja ja pitkiä viipaleita. Leikkaa viipaleet pinoissa ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi.
Raasta valkosipulinkynnet ja pestyn sitruunan kuori. Sekoita kulhossa kerma, parmesaaniraaste ja pestokastike.
Paahda kesäkurpitsasuikaleita kuivalla pannulla kunnes niistä irtoaa nestettä ja hieman pehmenevät. Lisää valkosipulin ja sitruunan kuoriraasteet sekä juustokastike. Sekoita ainekset ja kuumenna.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
109
454
5,5 g
0,8 g
10,5 g
10,5 g
2,8 g
2,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Sitruunan kuori,
2 dl Parmesaaniraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli