Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoinen kesäkurpitsapasta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kesäkurpitsa korvaa pastan tässä kesäkurpitsapastassa.

Ainekset

1 1/2 kg
Kesäkurpitsaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruunan kuori
1 kpl
(2,5 dl) kolmen juuston ruokakermaa
2 dl
Parmesaaniraastetta
2 rkl
Pestokastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kesäkurpitsat. Vedä kesäkurpitsoista juustohöylällä painaen mahdollisimman paksuja ja pitkiä viipaleita. Leikkaa viipaleet pinoissa ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi.

1 1/2 kg
Kesäkurpitsaa
2

Raasta valkosipulinkynnet ja pestyn sitruunan kuori. Sekoita kulhossa kerma, parmesaaniraaste ja pestokastike.

1 kpl
Sitruunan kuori
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Pestokastiketta
2 dl
Parmesaaniraastetta
1 kpl
(2,5 dl) kolmen juuston ruokakermaa
3

Paahda kesäkurpitsasuikaleita kuivalla pannulla kunnes niistä irtoaa nestettä ja hieman pehmenevät. Lisää valkosipulin ja sitruunan kuoriraasteet sekä juustokastike. Sekoita ainekset ja kuumenna.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

109

454

5,5 g

0,8 g

10,5 g

10,5 g

2,8 g

2,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Sitruunan kuori,

2 dl Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli