Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinkkupasta uunissa

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Uunissa valmistuva herkullinen kinkkupasta on todellinen arjen pelastaja. Joulun jälkeen voit käyttää tähän uunipastaan myös joulukinkun tähteet.

Ainekset

300 g
(6 dl) kuviopastaa (esim. penne tai fusilli)
250 g
(1 ps) kinkkusuikaleita
150 g
(1 ps) emmentaljuustoraastetta
1 kpl
(ruukku) basilikaa
2 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Oreganoa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Ruokakermaa

Lisäksi

2 rkl
Rypsiöljyä vuoan voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (2 l vettä / 1 tl suolaa). Siivilöi ja kumoa pasta isoon kulhoon.

300 g
(6 dl) kuviopastaa (esim. penne tai fusilli)
2

Sekoita pastan joukkoon kinkkusuikaleet, suurin osa juustoraasteesta, hienonnettu basilika, paprikajauhe, oregano ja mustapippuri. Levitä pasta-kinkkuseos voideltuun uunivuokaan.

250 g
(1 ps) kinkkusuikaleita
150 g
(1 ps) emmentaljuustoraastetta
1 kpl
(ruukku) basilikaa
2 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Oreganoa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
Rypsiöljyä vuoan voiteluun
3

Sekoita kulhossa kananmunat ja kerma keskenään. Kaada muna-kermaseos uunivuokaan.

2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Ruokakermaa
4

Ripottele päälle loppu juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 21.8.2013
|
Muokattu: 27.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

621

2597

30,5 g

16,0 g

52,0 g

2,3 g

2,8 g

30,0 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Rypsiöljyä vuoan voiteluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli