Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kanahampurilaiset

Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Broilerin jauhelihasta paistat kanaburgeriin tosi mehukkaan pihvin. Mausta miedon makuinen kanan jauheliha chilisellä Arrabbiata-pestolla ja viimeistele mehevä burgeri chilimajoneesilla.

Ainekset

400 g
(1 rs) kanan jauhelihaa
1 kpl
kananmuna
3/4 dl
chilipestoa (Pesto Arrabbiata)
2 tl
perunajauhoa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
rypsiöljyä

Kastike

2 dl
majoneesia
2 rkl
chilikastiketta (esim. srirachaa)
1/2 tl
paprikajauhetta

Lisäksi

2 kpl
tomaattia
1 kpl
punasipuli
1/2 kpl
(ruukkua) lehtisalaattia
1/2 kpl
(ruukkua) korianteria
4 kpl
sämpylää
3/4 dl
jalapenoja (säilyke)
3/4 dl
ketsuppia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita jauheliha kulhoon. Riko joukkoon muna, lisää pesto, perunajauho, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi massaksi ja muotoile neljäksi pihviksi.

400 g
(1 rs) kanan jauhelihaa
1 kpl
kananmuna
3/4 dl
chilipestoa (Pesto Arrabbiata)
2 tl
perunajauhoa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Kuumenna öljy pannulla ja paista pihvit molemmin puolin kullanruskeiksi. Laita pihvit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja jälkikypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia pihvin koosta riippuen. Valmistele sillä aikaa muut täytteet.

2 rkl
rypsiöljyä
3

Yhdistä kastikkeen ainekset. Jos haluat kastikkeesta tulisemman, lisää chilikastiketta.

2 dl
majoneesia
2 rkl
chilikastiketta (esim. srirachaa)
1/2 tl
paprikajauhetta
4

Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Kuori ja suikaloi sipuli. Irrota salaatinlehdet ja korianterin lehdet. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne pannulla leikkauspinta alaspäin.

2 kpl
tomaattia
1 kpl
punasipuli
1/2 kpl
(ruukkua) lehtisalaattia
1/2 kpl
(ruukkua) korianteria
4 kpl
sämpylää
5

Lusikoi kastiketta sämpylöiden pohjalle, lisää salaatinlehtiä ja pihvit. Levitä pihville hieman ketsuppia. Lado päälle sipulia, jalapenoja ja tomaattia. Lisää täytteeksi vielä korianterinlehtiä. Voitele myös sämpylän kansi kastikkeella ja aseta täytteiden päälle.

3/4 dl
ketsuppia
3/4 dl
jalapenoja (säilyke)
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 27.7.2007
|
Muokattu: 17.6.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

541

2266

36,8 g

4,5 g

24,8 g

13,8 g

2,8 g

25,5 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl perunajauhoa,

0,75 dl jalapenoja (säilyke).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli