Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karjalanpaisti

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Perinteinen karjalanpaisti on helppo tehdä. Hauduta lihapataa pari tuntia uunissa – mitä pidempään maltat hauduttaa, sitä mureampi on lopputulos.

Ainekset

1 1/5 kg
(2 pkt) karjalanpaistilihaa
2 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
sipulia
5 kpl
porkkanaa
2 kpl
laakerinlehteä
1 rkl
maustepippureita
1 rkl
suolaa
1 l
vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.

1 1/5 kg
(2 pkt) karjalanpaistilihaa
2

Ruskista lihat öljytilkassa kahdessa erässä pannulla.

2 rkl
rypsiöljyä
3

Kuori ja lohko sipulit. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat.

2 kpl
sipulia
5 kpl
porkkanaa
4

Lisää lihat, sipulit, porkkanat ja mausteet kerroksittain pataan. Kuumenna vesi pannulla kiehuvaksi ja kaada pataan sen verran vettä, että lihat peittyvät.

2 kpl
laakerinlehteä
1 rkl
maustepippureita
1 rkl
suolaa
1 l
vettä
5

Peitä pata kannella ja kypsennä karjalanpaistia 225-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske lämpötila 200 asteeseen. Anna hautua 2–3 tuntia. Sekoita pataa muutaman kerran haudutuksen aikana, ja tarkista lihan mureus.

Miltä maistui?(71 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.8.2018
|
Muokattu: 10.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

172

718

6,2 g

1,6 g

1,9 g

1,3 g

0,8 g

26,4 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli