Karjalanpaisti
Ainekset
Valmistus
Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
Ruskista lihat öljytilkassa kahdessa erässä pannulla.
Kuori ja lohko sipulit. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat.
Lisää lihat, sipulit, porkkanat ja mausteet kerroksittain pataan. Kuumenna vesi pannulla kiehuvaksi ja kaada pataan sen verran vettä, että lihat peittyvät.
Peitä pata kannella ja kypsennä karjalanpaistia 225-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske lämpötila 200 asteeseen. Anna hautua 2–3 tuntia. Sekoita pataa muutaman kerran haudutuksen aikana, ja tarkista lihan mureus.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
172
718
6,2 g
1,6 g
1,9 g
1,3 g
0,8 g
26,4 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli