Karpaloiset korvapuustit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karpaloiset korvapuustit

???
Kappaleita
30
Kuivatut karpalot tuovat makua ja väriä perinteisiin korvapuusteihin.
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
Margariinia
5 dl
Maitoa
75 g
Tuorehiivaa
3/4 tl
Suolaa
2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Jauhettua kardemummaa
15 - 16 dl
Vehnäjauhoja

TÄYTE

100 g
Margariinia
1 - 2 rkl
Jauhettua kanelia
1 dl
Fariinisokeria
1 kpl
(150 g) kuivattuja karpaloita

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna

Näin teet

1

Sulata margariini. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Siirrä margariini-maitoseos leivontakulhoon tai yleiskoneen kulhoon. Yleiskoneella saat taikinaan paremman sitkon.Liuota margariini-maitoseokseen murennettu hiiva. Lisää suola, sokeri, kananmuna ja kardemumma. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan voimakkaasti vaivaten. Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikinaa peitettynä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen palaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi (n. 30 cm x 20 cm) levyiksi. Levitä taikinalevylle ensin pehmeä margariini, ripottele päälle kaneli, sokeri ja kuivatut karpalot. Kääri taikina rullalle ja leikkaa siitä kolmionmuotoisia puusteja. Nosta puustit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille leveä puoli alaspäin niin, että kierteet jäävät sivuille. Kohota peitettynä 30 minuuttia.

Paina puustien päältä peukalolla niin, että kierteet avautuvat. Voitele vatkatulla kananmunalla. Paista puustit 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.12.2011
Muokattu: 15.5.2019