Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karpalokorvapuustit

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Perinteisten korvapuustien tapaan valmistetut mehevät pullat saavat uuden täytteen karpalosta, fariinisokerista ja kanelista. Karpalokorvapuustit vievät kielen mennessään.

Ainekset

5 dl
Maitoa
100 g
Margariinia
50 g
Tuorehiivaa
1 kpl
Kananmuna
2 dl
Sokeria
1 rkl
Jauhettua kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
15 - 16 dl
Vehnäjauhoja

Täyte

75 g
Margariinia
1 rkl
Jauhettua kanelia
1 dl
Fariinisokeria
150 g
(1 ps) kuivattuja karpaloita

Voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Koristeluun

Raesokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Pehmitä margariinia esimerkiksi mikrossa.

5 dl
Maitoa
100 g
Margariinia
2

Liuota maitoon hiiva. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma, suola ja pehmeä margariini. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunti.

50 g
Tuorehiivaa
1 kpl
Kananmuna
2 dl
Sokeria
1 rkl
Jauhettua kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
15 - 16 dl
Vehnäjauhoja
3

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä noin 10 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli osat suorakaiteen muotoisiksi (n. 40 cm × 30 cm) levyiksi. Levitä taikinalevylle ensin pehmeää margariinia, ripottele päälle kanelia, sokeria ja kuivattuja karpaloita. Kääri taikina rullaksi leveämmältä sivulta. Leikkaa rullasta kolmionmuotoisia puusteja. Nosta puustit leivinpaperille pellille leveä puoli alaspäin niin, että kierteet jäävät sivuille. Kohota liinalla peitettyinä noin 30 minuuttia.

75 g
Margariinia
1 rkl
Jauhettua kanelia
1 dl
Fariinisokeria
150 g
(1 ps) kuivattuja karpaloita
4

Paina puustien päältä sormella niin, että kierteet avautuvat. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

1 kpl
Kananmuna
Raesokeria
5

Paista puusteja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä.

Vinkki Kuivattujen karpaloiden tilalla voit käyttää myös tuoreita puolukoita tai muita marjoja.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.12.2011
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

260

1090

5,6 g

1,6 g

44,2 g

11,7 g

2,0 g

6,7 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Jauhettua kardemummaa,

1 rkl Jauhettua kanelia,

Kananmuna,

Raesokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli