Pese, kuori ja suikaloi keltajuuret. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja suikaloi porkkanat. Pese ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.
Sulata voi isossa kattilassa ja kuullota kasviksia 2-3 minuuttia. Älä ruskista. Kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia kunnes keltajuuri ja porkkanat ovat kypsiä. Mausta etikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnetut yrtit. Tarjoa smetanan kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
779
186
14,4 g
9,0 g
10,0 g
9,4 g
3,6 g
2,4 g
2,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
1 rkl Tuoretta timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli