Keltajuuri-borssikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Keltajuuri-borssikeitto

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Keltainen kasviskeitto on helppo, nopea ja kevyt ateria. Jos kaipaat soppaan lihaisuutta, lisää siihen paahdettua pekonia, kinkkusuikaleita tai nakkeja.

Ainekset

400 g
Keltajuurta
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Porkkanaa
250 g
Keräkaalia
2 rkl
Voita
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
2 rkl
Omenaviinietikkaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Tuoretta timjamia
1 rkl
Tuoretta persiljaa

lisäksi

1 kpl
(n. 100 g) smetanaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja suikaloi keltajuuret. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja suikaloi porkkanat. Pese ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.

Sulata voi isossa kattilassa ja kuullota kasviksia 2-3 minuuttia. Älä ruskista. Kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia kunnes keltajuuri ja porkkanat ovat kypsiä. Mausta etikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnetut yrtit. Tarjoa smetanan kanssa.

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 28.10.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

779

186

14,4 g

9,0 g

10,0 g

9,4 g

3,6 g

2,4 g

2,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

1 rkl Tuoretta timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli