Pese, kuori ja suikaloi keltajuuret. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja suikaloi porkkanat. Pese ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.
Sulata voi isossa kattilassa ja kuullota kasviksia 2-3 minuuttia. Älä ruskista. Kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia kunnes keltajuuri ja porkkanat ovat kypsiä. Mausta etikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnetut yrtit. Tarjoa smetanan kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
186
779
14,4 g
9,0 g
10,0 g
9,4 g
3,6 g
2,4 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
1 rkl Tuoretta timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli