Keltajuuri-borssikeitto - Yhteishyvä

Keltajuuri-borssikeitto

???
Annokset
5
Ruokavalio
Keltainen kasviskeitto on helppo, nopea ja kevyt ateria. Jos kaipaat soppaan lihaisuutta, lisää siihen paahdettua pekonia, kinkkusuikaleita tai nakkeja.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Keltajuurta
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Porkkanaa
250 g
Keräkaalia
2 rkl
Voita
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
2 rkl
Omenaviinietikkaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Tuoretta timjamia
1 rkl
Tuoretta persiljaa

LISÄKSI

1 kpl
(n. 100 g) smetanaa

Näin teet

1

Pese, kuori ja suikaloi keltajuuret. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja suikaloi porkkanat. Pese ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.

Sulata voi isossa kattilassa ja kuullota kasviksia 2-3 minuuttia. Älä ruskista. Kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia kunnes keltajuuri ja porkkanat ovat kypsiä. Mausta etikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnetut yrtit. Tarjoa smetanan kanssa.

Resepti
Kaisa Nieminen
Kuvat
Sami Repo
Julkaistu: 28.10.2015
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g50 g
Proteiinia2 g12 g
Rasvaa14 g72 g
Kuituja4 g18 g
Energiaa kj779 3896
Energiaa kcal186 930

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 rkl Tuoretta timjamia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g50 g
Proteiinia2 g12 g
Rasvaa14 g72 g
Kuituja4 g18 g
Energiaa kj779 3896
Energiaa kcal186 930

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 rkl Tuoretta timjamia

Resepti
Kaisa Nieminen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.