Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kermaiset ruisleipäsilakat

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukkaat sinappiset silakkarullat valmistuvat helposti. Pyöräytä silakkafileet uunivuokaan ja kaada päälle kermainen sinappikastike. Mehevän kalan kruunaa rapea, uunissa paahtunut rukiinen murukerros. Tarjoa ruisleipäsilakoita joulupöydän lisukkeena tai pääruokana keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

500 g
silakkafileitä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Kermakastike

2 dl
(1 pkt) ruokakermaa 15 %
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2
ruukkua tilliä
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
kokojyväsinappia
2 rkl
sitruunanmehua
ripaus suolaa

Ruisleipämuru

50 g
kuivahtanutta ruisleipää, ruisnappeja tai hapankorppuja
2 rkl
voita tai margariinia

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele suola ja pippuri silakoille. Rullaa ne pyrstöstä alkaen ja lado vierekkäin matalaan uunivuokaan (noin 20 x 30 cm) sauma alaspäin.

500 g
silakkafileitä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Yhdistä kermat kulhossa. Hienonna tilli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, tilli, sinappi, sitruunanmehu ja suola kermaseokseen. Kaada seos vuokaan kalojen päälle.

2 dl
(1 pkt) ruokakermaa 15 %
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2
ruukkua tilliä
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
kokojyväsinappia
2 rkl
sitruunanmehua
ripaus suolaa
3

Hienonna leipä esim. monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Ripottele muru vuoan pinnalle.

50 g
kuivahtanutta ruisleipää, ruisnappeja tai hapankorppuja
2 rkl
voita tai margariinia
4

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.11.2022
|
Muokattu: 14.11.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

477

1995

35,5 g

18,5 g

12,5 g

4,0 g

2,3 g

23,8 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua tilliä,

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli