Kinkku-juustopiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kinkku-juustopiiras

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kpl
(400 g) pakastepiirakkataikina

täyte:

3 kpl
Munaa
2 dl
Maitoa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
150 g
Voimakasta juustoraastetta (esim. emmental)
200 g
Raejuustoa

pinnalle:

Nippu erilasia salaatinlehtiä
150 g
Kirsikkatomaatteja
Loraus öljyä
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
Suolaa ja rouhittua mustapippuria
100 g
Ohuen ohuita kinkkuviipaleita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Painele piirakkataikina voidellun irtopohjavuon (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan kevyesti reikiä ja nosta jääkaappiin tai pakkaseen hetkeksi aikaa. Peitä taikinapohja folioreunuksella, ettei taikinareunat valu paistaessa alaspäin. Esipaista pohjaa 225 asteessa 10-12 minuuttia. Valmista täyte. Riko kulhossa munien rakenne. Lisää maito, mausteet sekä juustoraaste ja raejuusto. Poista folioreunus taikina päältä ja kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista noin 20-25 minuuttia uunin alaosassa. Voit peittää juustopiirakan loppuvaiheessa foliolla, ettei se tummu liikaa. Nosta piirakka hetkeksi jäähtymään ja vetäytymään. Valmista sillä aikaa salaatti. Revi kulhoon erilaisia salaatinlehtiä ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Mausta salaatti lorauksella öljyä, balsamiviinietikkaa sekä ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Nosta salaatti lämpimän juustopiirakan päälle ja asettele ohuita kinkkuviipaleita ruusukkeiksi pinnalle. Tarjoile heti.0605

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 22.5.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.