Kinkkukuorrute ja Kulman Keittiön sinappikastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kinkkukuorrute ja Kulman Keittiön sinappikastike

Kinkkukuorrute ja Kulman Keittiön sinappikastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Kinkkukuorrute viimeistelee onnistuneen kinkunpaiston. Kuorrutuksessa tärkeää on maukas sinappi, josta kinkku saa makean ja vahvan makunsa sekä rapea kuori. Kinkkunautinnon viimeistelee kastike, joka on muokattu Kulman Keittiön omasta portviinikastikkeesta.

Ainekset

1 kpl
kypsä kinkku

kinkkukuorrute

1 dl
Kulman Keittiön Sinappia
2 kpl
keltuaista
korppujauhoja, pankojauhoja tai raastettua leipää

kinkkukastike

1 prk Kulman Keittiön portviinikastiketta
2 rkl
Kulman Keittiön sinappia
2 rkl
konjakkia
1 dl
ranskankermaa
mustapippuria myllystä

Valmistus

1

Paista kinkku Yhteishyvän ohjeen mukaisesti.

1 kpl
kypsä kinkku
2

Valmista kinkkukuorrute. Yhdistä sinappi sekä keltuaiset.

1 dl
Kulman Keittiön Sinappia
2 kpl
keltuaista
3

Poista kypsästä kinkusta nahka ja hiero sinappiseos kauttaaltaan kinkun pintaan.

1 kpl
kypsä kinkku
4

Ripottele kinkun päälle tasaisesti korppujauhoja. Lämmitä uuni 230°C ja paahda noin 1015 minuuttia kunnes kinkussa on kauniin ruskea väri.

korppujauhoja, pankojauhoja tai raastettua leipää
5

Yhdistä kattilassa portviinikastike ja maizena. Sekoita tasaiseksi. Lisää sinappi ja konjakki. Kiehauta.

1 prk Kulman Keittiön portviinikastiketta
2 rkl
Kulman Keittiön sinappia
2 rkl
konjakkia
6

Lisää joukkoon ranskankerma ja keitä vielä 5 minuuttia. Viimeistele kastike rouhitulla mustapippurilla.

1 dl
ranskankermaa
mustapippuria myllystä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 24.12.2017
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

513

123

10,0 g

4,5 g

0,8 g

0,8 g

3,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl kypsä kinkku,

1 dl Kulman Keittiön Sinappia,

korppujauhoja, pankojauhoja tai raastettua leipää,

1 prk Kulman Keittiön portviinikastiketta,

2 rkl Kulman Keittiön sinappia,

mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli