Kumoa jauheliha kulhoon. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja murustele feta. Lisää pyöryköiden aineet jauhelihan joukkoon ja sekoita murekemassaksi. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
Sekoita massa vielä kerran. Pyöritä siitä pyöryköitä ja laita ne leivinpaperille pellille. Kypsennä pyöryköitä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta se hienoksi. Purista raasteesta tarvittaessa ylimääräistä nestettä pois. Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi ja mintunlehdet. Yhdistä kaikki tsatsikin aineet ja anna tekeytyä pyöryköiden kypsymisen ajan.
Vinkki: Voit paistaa pyörykät myös kuumalla pannulla rasvassa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
246
59
4,3 g
1,7 g
1,4 g
0,8 g
0,2 g
3,5 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
1 tl Paprikajauhetta,
0,5 tl Mustapippuria,
Pieni valkosipulinkynsi,
Mintunlehteä,
0,25 tl (¼ tl) suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli