Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiiniriisi riisipuurosta

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Keitä kerralla isompi satsi riisipuuroa ja valmista lopusta puurosta helppo ja raikas appelsiiniriisi. Vaniljarahkalla ja kermalla rikastettu appelsiininen riisipuuro maistuu koko perheelle.

Ainekset

2 kpl
appelsiinia
1 kpl
sitruuna
1 dl
Kuohukermaa
300 g
(2 prk) vaniljarahkaa
4 rkl
Sokeria
1/4 tl
Kardemummaa
5 dl
kylmää riisipuuroa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori appelsiinit kuorettomiksi ja kalvottomiksi. Puolita appelsiinit, poista siemenet ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita pestyn sitruunan raastettu kuori ja 2 rkl sitruunan mehua sekä appelsiinilohkot kulhossa.

2 kpl
appelsiinia
1 kpl
sitruuna
2

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka, sokeri ja kardemummaa. Sekoita joukkoon riisipuuro.

1 dl
Kuohukermaa
300 g
(2 prk) vaniljarahkaa
4 rkl
Sokeria
1/4 tl
Kardemummaa
5 dl
kylmää riisipuuroa
3

Lisää appelsiinit mehuineen puuroseokseen. Sekoita ainekset tasaiseksi.

4

Lusikoi appelsiiniriisiä annoskulhoihin. Koristele halutessasi kanelilla ja appelsiiniviipaleilla.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 25.12.2010
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

274

1144

11,2 g

7,3 g

33,2 g

24,3 g

1,8 g

7,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli