Kukka-parsakaalikeitto - Yhteishyvä

Kukka-parsakaalikeitto

???
Annokset
5
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Kukkakaalia
300 g
Parsakaalia
50 g
Purjoa
1 rkl
Öljyä
1 l
Vettä
1 rkl
Kasvisfondia
100 g
Tuorejuustoa tai 75 g sulatejuustoa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Pippuria

Näin teet

1

Pese ja paloittele kukka- ja parsakaalit. Paloittele varret pienemmiksi kuin kukinnot, sillä ne kypsyvät hitaammin. Halkaise purjo ja pese huolellisesti. Suikaloi se. Kuumenna öljy ja kuullota purjo ja kaalit. Säästä osa kaalien nupuista keiton pinnalle koristeeksi. Lisää vesi ja kasvisfondi. Keitä kaalit kypsäksi. Soseuta kaalit sauvasekoittimella. Lisää tuore- tai sulatejuusto, suola ja pippuri. Kuumenna ja tarjoile.

Resepti
MInna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 16.6.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa