Kiehauta isossa kattilassa reilusti vettä. Aseta pieneen kulhoon tai kahvikuppiin reilu palanen kelmua ja riko sen sisälle kananmuna. Sido kelmu nyytiksi ja solmi kiinni niin, että kananmuna jää kelmun sisään. Toista sama lopuille kananmunille ja keitä munia kiehuvassa vedessä 3 minuuttia.
Paista pekonit rapeiksi pannulla, paahda paahtoleivät ja paista pinaatit nopeasti voissa niin, että lehdet ovat pehmeitä.
Lämmitä hollandaisekastike varovasti kattilassa tai mikrossa. Nosta paahtoleipäsiivuille pinaatti, pekonisiivut, kananmunat ja lopuksi hollandaisekastiketta. Tarjoile Eggs Benedict heti.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1126
269
16,3 g
6,0 g
13,5 g
1,0 g
1,8 g
16,5 g
1,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
vettä,
2 dl Kulman Keittiön hollandaisekastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli