Kulman Keittiön Eggs Benedict | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kulman Keittiön Eggs Benedict

Kulman Keittiön Eggs Benedict

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Klassinen Eggs Benedict on perinteinen aamiais- ja brunssiherkku, mutta se sopii hyvin myös alkuruoaksi. Pekoni, kananmuna ja Kulman Keittiön oma hollandaisekastike viimeistelevät kokonaisuuden.

Ainekset

vettä
4 kpl
kananmunaa
8 kpl
pekonin siivua
4 kpl
paahtoleivän siivuja
200 g
pinaattia
1 rkl
voita tai oliiviöljyä
2 dl
Kulman Keittiön hollandaisekastiketta

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Kiehauta isossa kattilassa reilusti vettä. Aseta pieneen kulhoon tai kahvikuppiin reilu palanen kelmua ja riko sen sisälle kananmuna. Sido kelmu nyytiksi ja solmi kiinni niin, että kananmuna jää kelmun sisään. Toista sama lopuille kananmunille ja keitä munia kiehuvassa vedessä 3 minuuttia.

vettä
4 kpl
kananmunaa
2

Paista pekonit rapeiksi pannulla, paahda paahtoleivät ja paista pinaatit nopeasti voissa niin, että lehdet ovat pehmeitä.

8 kpl
pekonin siivua
4 kpl
paahtoleivän siivuja
200 g
pinaattia
1 rkl
voita tai oliiviöljyä
3

Lämmitä hollandaisekastike varovasti kattilassa tai mikrossa. Nosta paahtoleipäsiivuille pinaatti, pekonisiivut, kananmunat ja lopuksi hollandaisekastiketta. Tarjoile Eggs Benedict heti.

2 dl
Kulman Keittiön hollandaisekastiketta

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1126

269

16,3 g

6,0 g

13,5 g

1,0 g

1,8 g

16,5 g

1,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

vettä,

2 dl Kulman Keittiön hollandaisekastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli