Kurpitsa-juustokakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kurpitsa-juustokakku

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Kurpitsa sopii myös makeisiin herkkuihin.

Ainekset

pohja

100 g
Digestivekeksejä
50 g
Sulatettua voita

täyte

400 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Munaa
1/2 kpl
Myskikurpitsaa
1 tl
Raastettua sitruunan kuorta
2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Kanelia
1 tl
Inkivääriä
1/2 tl
Kardemummaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori ja paloittele myskikurpitsa. Keitä palat pehmeiksi vedessä, kaada vesi pois ja soseuta. Ota täytettä varten 2 dl sosetta. Valmista pohja. Murskaa keksit, sekoita joukkoon voisula. Peitä irtopohjaisen (20–22 cm) kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte. Vatkaa juusto sähkövatkaimella, lisää muut aineet. Kaada seos pohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä kakku paistamisen puolivälissä leivinpaperilla. Anna kakun tekeytyä kylmässä vähintään 3 tuntia.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
Muokattu: 28.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1014

242

17,4 g

10,5 g

15,5 g

15,4 g

1,0 g

4,6 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

100 g Digestivekeksejä,

50 g Sulatettua voita,

2 tl Vaniljasokeria,

1 tl Raastettua sitruunan kuorta,

2 rkl Sitruunamehua,

1 tl Kanelia,

1 tl Inkivääriä,

0,5 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli