Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kurpitsasäilyke

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Säilytä kurpitsasäilyke viileässä. Pikkelssi säilyy jääkaapissa useita kuukausia. Nauti liha- tai kanaruokien kanssa.

Ainekset

1 1/2 l
Kurpitsalastuja, -kuutioita tai -suikaleita
2 kpl
Isoa sipulia suikaleina
1 kpl
Punainen paprika suikaleina
2 dl
Vettä
2 dl
Väkiviinaetikkaa
3/4 dl
Sokeria
1 kpl
Kanelitanko tai tähtianis
2 tl
Sinapinsiemeniä
3 kpl
Valkosipulinkynttä viipaleina

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori kurpitsa ja poista sisältä siemenet. Leikkaa kurpitsa lastuiksi, kuutioiksi tai suikaleiksi. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi paprika.

Laita vesi, väkiviinaetikka, sokeri, kanelitanko tai tähtianis, sinapinsiemenet ja kuoritut, viipaloidut valkosipulinkynnet kattilaan ja kiehauta. Lisää muut ainekset ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Jaa ainekset lasipurkkiin tai purkkeihin ja sulje kannet.

Miltä maistui?
Resepti:
Hellapoliisi
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 6.11.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

387

1623

75,0 g

73,0 g

3,0 g

3,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 l Kurpitsalastuja, -kuutioita tai -suikaleita,

2 dl Vettä,

Kanelitanko tai tähtianis,

2 tl Sinapinsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli