Lanttulaatikko - Yhteishyvä

Lanttulaatikko

???
Annokset
8
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Pakastelanttusosetta tai vastaava määrä tuoretta kuorittua lanttua kuutioituna
2 dl
Kuohu- tai kevytkermaa
2 - 2 1/2 rkl
Korppujauhoja
1/2 dl
Siirappia
1/2 tl
Suolaa
Inkivääriä
Valkopippuria
Muskottia
1 - 2 kpl
Kananmunaa

PINNALLE:

Margariini- tai voinokareita
Korppujauhoja
Siirappia

Näin teet

1

Sulata valmis pakastelanttusose tai jos käytät tuoretta lanttua, keitä lanttukuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja soseuta lantut. Sekoita soseeseen kerma, korppujauhot, siirappi, mausteet ja kananmunat. Kaada seos voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Kuvioi pinta ja lisää pinnalle korppujauhoja ja rasvaa nokareina ja lopuksi siirappi raitoina. Paista 175 asteessa noin 1-1 ½ tuntia.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 12.1.2005
Muokattu: 19.7.2018
Jaa Somessa