Lanttulaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lanttulaatikko

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

1 kg
Pakastelanttusosetta tai vastaava määrä tuoretta kuorittua lanttua kuutioituna
2 dl
Kuohu- tai kevytkermaa
2 - 2 1/2 rkl
Korppujauhoja
1/2 dl
Siirappia
1/2 tl
Suolaa
Inkivääriä
Valkopippuria
Muskottia
1 - 2 kpl
Kananmunaa

pinnalle:

Margariini- tai voinokareita
Korppujauhoja
Siirappia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata valmis pakastelanttusose tai jos käytät tuoretta lanttua, keitä lanttukuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja soseuta lantut. Sekoita soseeseen kerma, korppujauhot, siirappi, mausteet ja kananmunat. Kaada seos voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Kuvioi pinta ja lisää pinnalle korppujauhoja ja rasvaa nokareina ja lopuksi siirappi raitoina. Paista 175 asteessa noin 1-1 ½ tuntia.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 12.1.2005
Muokattu: 19.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.