Lanttupaisti ja karpalo-persimonkastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lanttupaisti ja karpalo-persimonkastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kasvissyöjän joulupaistissa on mehevä parmesaanisydän. Keitä lisukkeeksi kirpeänmakea karpalo-persimonkastike, joka sopii myös kinkulle..

Ainekset

1 kpl
Lanttu (noin 1 kg)
80 g
Parmesaania palana
50 g
Margariinia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
4 rkl
Tuoretta timjamia
2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

karpalo-persimonkastike

2 kpl
Persimonia
1 kpl
(200 g) pakastekarpaloita
1/2 dl
Punaviiniä
1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Vettä
1 kpl
Tähtianis
1/2 tl
Kuivattua rosmariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Valitse mahdollisimman iso lanttu tai tee kaksi paistia pienemmistä lantuista.

1 kpl
Lanttu (noin 1 kg)
2

Kuori lanttu. Leikkaa kannasta ohut pala pois niin, että lanttu pysyy pystyssä. Koverra lantun keskelle kolo juustoa varten kuorimaveitsellä tai omenaporalla. Älä koverra pohjan läpi. Paloittele juusto tarvittaessa ja paina se koloon.

80 g
Parmesaania palana
3

Mittaa margariini kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna timjami. Sekoita ne ja mausteet margariiniin. Levitä seos lantulle. Ota foliosta 4 reilua palaa päällekkäin alustalle. Laita lanttu keskelle ja kääri folioon. Kypsennä 150 asteessa 2–3 tuntia. Jos lanttu painaa yli kilon, kypsennä hieman pidempään.

50 g
Margariinia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
4 rkl
Tuoretta timjamia
1/2 tl
Mustapippuria
2 tl
Suolaa
4

Leikkaa persimonit pieniksi kuutioiksi ja siirrä sivuun odottamaan. Laita muut kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Lisää persimonit ja keitä 5 minuuttia. Tarjoa kastike lanttupaistin kanssa.

2 kpl
Persimonia
2 rkl
Vettä
1 kpl
Tähtianis
1 kpl
(200 g) pakastekarpaloita
1/2 dl
Punaviiniä
1/2 tl
Kuivattua rosmariinia
1/2 dl
Sokeria
5

Vinkki: Raasta valmiin paistin pinnalle parmesaania. Vegaanin paistissa kolokin täytetään kuorrutteella ja rasvaksi valitaan vegaaninen margariini.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.11.2017
Muokattu: 2.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

954

228

14,3 g

6,3 g

16,3 g

16,3 g

2,0 g

5,3 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

4 rkl Tuoretta timjamia,

2 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

2 rkl Vettä,

Tähtianis,

0,5 tl Kuivattua rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli