Lanttupaisti ja karpalo-persimonkastike - Yhteishyvä

Lanttupaisti ja karpalo-persimonkastike

???
Annokset
4
Ruokavalio
Kasvissyöjän joulupaistissa on mehevä parmesaanisydän. Keitä lisukkeeksi kirpeänmakea karpalo-persimonkastike, joka sopii myös kinkulle..
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Lanttu (noin 1 kg)
80 g
Parmesaania palana
50 g
Margariinia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
4 rkl
Tuoretta timjamia
2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

KARPALO-PERSIMONKASTIKE

2 kpl
Persimonia
1 kpl
(200 g) pakastekarpaloita
1/2 dl
Punaviiniä
1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Vettä
1 kpl
Tähtianis
1/2 tl
Kuivattua rosmariinia

Näin teet

1

Valitse mahdollisimman iso lanttu tai tee kaksi paistia pienemmistä lantuista.

1 kpl
Lanttu (noin 1 kg)
2

Kuori lanttu. Leikkaa kannasta ohut pala pois niin, että lanttu pysyy pystyssä. Koverra lantun keskelle kolo juustoa varten kuorimaveitsellä tai omenaporalla. Älä koverra pohjan läpi. Paloittele juusto tarvittaessa ja paina se koloon.

80 g
Parmesaania palana
3

Mittaa margariini kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna timjami. Sekoita ne ja mausteet margariiniin. Levitä seos lantulle. Ota foliosta 4 reilua palaa päällekkäin alustalle. Laita lanttu keskelle ja kääri folioon. Kypsennä 150 asteessa 2–3 tuntia. Jos lanttu painaa yli kilon, kypsennä hieman pidempään.

50 g
Margariinia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
4 rkl
Tuoretta timjamia
1/2 tl
Mustapippuria
2 tl
Suolaa
4

Leikkaa persimonit pieniksi kuutioiksi ja siirrä sivuun odottamaan. Laita muut kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Lisää persimonit ja keitä 5 minuuttia. Tarjoa kastike lanttupaistin kanssa.

2 kpl
Persimonia
2 rkl
Vettä
1 kpl
Tähtianis
1 kpl
(200 g) pakastekarpaloita
1/2 dl
Punaviiniä
1/2 tl
Kuivattua rosmariinia
1/2 dl
Sokeria
5

Vinkki: Raasta valmiin paistin pinnalle parmesaania. Vegaanin paistissa kolokin täytetään kuorrutteella ja rasvaksi valitaan vegaaninen margariini.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.11.2017
Muokattu: 2.8.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g65 g
Proteiinia5 g21 g
Rasvaa14 g57 g
Kuituja2 g8 g
Energiaa kj954 3815
Energiaa kcal228 912

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • 4 rkl Tuoretta timjamia

  • 2 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • 2 rkl Vettä

  • Tähtianis

  • 0,5 tl Kuivattua rosmariinia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g65 g
Proteiinia5 g21 g
Rasvaa14 g57 g
Kuituja2 g8 g
Energiaa kj954 3815
Energiaa kcal228 912

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • 4 rkl Tuoretta timjamia

  • 2 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • 2 rkl Vettä

  • Tähtianis

  • 0,5 tl Kuivattua rosmariinia

Resepti
Anu Brask

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.