Lehtipihvi ja paprikavoi - Yhteishyvä

Lehtipihvi ja paprikavoi

???
Annokset
4
Ruokavalio
Lehtipihvit kypsyvät hetkessä. Tee siis kaikki muut valmistelut valmiiksi ennen pihvien paistamista. Kruunaa pihvi paprikavoilla ja sitr4usvinegretissä pyöräytetyllä rucolalla.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
Naudan ulkofileetä
2 rkl
Voita
2 rkl
Rypsiöljyä
3/4 tl
(¾ tl) suolaa
1/2 tl
(½ rkl) rouhittua mustapippuria

PAPRIKAVOI

25 g
Voita
1/4 tl
(¼ tl) paprikajauhetta
1/4 tl
(¼ tl) savupaprikajauhetta
1/4 tl
(¼ tl) grillimaustetta
1/4 tl
(¼ tl) chilimausteseosta
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

SITRUSVINEGRETTI

1/2 rkl
(½ rkl) sitruunamehua
1/2 rkl
(½ rkl) valkoviinietikkaa
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/4 dl
(¼ dl) rypsiöljyä

LISÄKSI

1 kpl
Ruukku rucolaa

Näin teet

1

Ota liha ja maustevoihin tuleva voi huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.

800 g
Naudan ulkofileetä
25 g
Voita
2

Valmista paprikavoi. Sekoita pehmeään voihin mausteet. Kääri leivinpaperin sisään tangoksi ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

25 g
Voita
1/4 tl
(¼ tl) grillimaustetta
1/4 tl
(¼ tl) paprikajauhetta
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/4 tl
(¼ tl) savupaprikajauhetta
1/4 tl
(¼ tl) chilimausteseosta
3

Valmista sitrusvinegretti. Yhdistä sitruunamehu, etikka ja mausteet. Sekoita kunnes suola on liuennut. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

1/2 rkl
(½ rkl) sitruunamehua
1/2 rkl
(½ rkl) valkoviinietikkaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 dl
(¼ dl) rypsiöljyä
4

Leikkaa liha neljäksi pihviksi. Aseta yksi kerrallaan työlaudalle ja nuiji lihanuijalla mahdollisimman ohuiksi lehtipihveiksi. Kuumenna voita ja öljyä pannulla. Paista pihvejä noin minuutti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

800 g
Naudan ulkofileetä
2 rkl
Voita
2 rkl
Rypsiöljyä
3/4 tl
(¾ tl) suolaa
1/2 tl
(½ rkl) rouhittua mustapippuria
5

Laita valmiiden pihvien päälle paprikavoinapit ja sitrusvinegretissä pyöräytettyä rucolaa. Tarjoa ranskanperunoiden kanssa.

1 kpl
Ruukku rucolaa
Resepti
Kati Pohja ja Nicklas Kjellberg/ABC Pickala
Kuvat
Satu Kemppainen
Julkaistu: 9.7.2018
Muokattu: 27.10.2018
Jaa Somessa